Info fra styret 12.07.18

Om lekeplassen m.v.

Først vil jeg beklage at dette innlegget ikke tidligere er offentliggjort. Etter en samtale med en beboer lovte jeg å legge ut en informasjon om det arbeidet som ble igangsatt på plena nedenfor banen, da det kunne virke som om dette var tema «i gata». Etter hvert har vel de fleste sett at dette blir en sykkelbane, så den saken er vel derfor grei, men vi har jo også andre prosjekter vi gjerne vil informere om. Derfor dette innlegget.


Men hvorfor kom det ikke før? Jeg har nå lært meg, at når jeg skriver et innlegg på hjemmesiden, så kommer ikke dette automatisk ut når jeg lagrer det. Vår leverandør av tjenesten kunne nemlig fortelle meg at det var meget sannsynlig at jeg hadde vært innlogget på hjemmesiden over 20 min., noe som førte til at jeg ble kastet ut av serveren. – Så har vi lært det. Neste gang sjekker jeg vel, ikke bare tar det for gitt.

I september 2015 innkalte styret til et beboermøte hvor vi skisserte noen planer for utvikling av området rundt den store lekeplassen. I motsetning til andre lekeplasser, er denne underlagt hovedstyrets ansvar. Jfr. de planer vi hadde, så har det blitt noen endringer. Grillhuset ble til en paviljong, og pga. formålet, flyttet til enden av banen for å gi skøyteløperne våre et sted å sitte og snøre på seg skøytene, eller også et flott samlingssted for grilling om sommeren? Linebanen (også kalt «Zipline») blir til en sykkelbane. Videre planer inkluderer et litt større klatrehus, et klatretårn og et nytt, utvidet hustestativ.

Så hvorfor endringer?


Før grillhuset ble bestilt fikk styret informasjon om at det var funnet brukerutstyr i et annet «lukket» rom i borettslaget. Derfor ble det lukkede grillhuset til en åpen paviljong. Linebanen gir en kraftig lyd ved bruk, noe vi antok ville frembringe en større irritasjon enn ungeskrål fra en sykkelbane. En sykkelbane vil kanskje også trekke ungene bort fra veien? Vi håper sykkelbanen kan bli en fin samlingsplass for unger på tohjuling eller kanskje også et brett? Utfordringen ligger der ferdig asfaltert etter ferien.


Når jeg først legger ut en informasjon på hjemmesiden, vil jeg også samtidig takke de som engasjerer seg i borettslagets indre liv og utvikling. Jeg satte stor pris på den telefonen jeg fikk i helga. En hyggelig mann, som heller enn å delta i praten i gata, tok kontakt for å høre litt om hva vi holdt på med. Et lite spark i baken til meg som tillitsvalgt til å skjerpe meg når det gjelder involvering og engasjement. Rolia ligger der, som regel tom på ukedagene. Hovedstyret, så vel som de enkelte enhetstyrer kan sikkert bli langt bedre på å involvere beboerne. Men da må dere møte opp. Dere må stille krav om å bli bedre involvert. De som møter opp og engasjerer seg blir hørt. Men ikke bare det, de får også mulighet til å kunne få innflytelse på utviklingen av borettslaget. Det er ikke «farlig» å møte oss tillitsvalgte. Vi er der for dere. Så heller enn å sitte bak skjermen på Facebook, så ta en telefon til oss, kontaktnr. ligger på hjemmesiden, eller send en mail. Det er konstruktiv dialog som gir dere reell innflytelse og oss muligheten til en åpen og god dialog.


Med ønske om en fortsatt fin sommer.


ØivindRomolslia BL

Copyright © 2020 · All rettigheter reservert · romolsliabl.no · utviklet av webstyler as